Quantcast

Els recursos gestionats de les quatre entitats bancàries augmenten un 29% el 2014

Andorra la Vella.- Els recursos gestionats de les entitats bancàries andorranes, en una comparativa sense les xifres de BPA, van augmentar el 2014 un 29% fins a arribar als 43.965 milions d'euros. Així ho ha fet públic l'Asssociació de Bancs Andorrans (ABA) en el seu anuari, on posa de manifest que l'import marca un nou màxim històric, principalment gràcies a l'increment de la mediació de clients efecte de la internacionalització. Pel que fa als resultats agregats, el document reflecteix que han patit una lleugera disminució del 0,75%, situant-se el 2014 en 183,2 milions d'euros. En el seu anuari, l'ABA assenyala que el 2015 ha estat marcat per la nota del FinCEN contra Banca Privada d'Andorra, davant de la qual la banca andorrana ha posat com a prioritat la preservació i la confiança del sistema financer. En aquest sentit, l'entitat destaca que els bancs mantenen unes «excel·lents» ràtios de solvència i liquiditat, i que tot i l'entorn complex, el sector bancari andorrà «està preparat» per fer front als diversos canvis que es presenten, especialment a l'adaptació als estàndards internacionals per poder competir en igualtat de condicions amb la resta de places financeres.