Quantcast

La UNESCO emet un informe favorable per declarar les Festes del Foc Patrimoni Cultural Immaterial

Andorra la Vella.- Les Festes del Foc del Solstici d'Estiu als Pirineus -falles, haros i brandons- resten a l'espera de l'aprovació definitiva de la UNESCO per incloure-les a la llista de Patrimoni Immaterial de la Humanitat. De moment, el Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del Patrimoni de la UNESCO ha comunicat als responsables que la proposta ha estat informada favorablement per ser inclosa en aquesta llista i ha felicitat els candidats per 'l'elaboració d'un expedient multinacional exemplar, tant en el fons com en la forma', i n'ha elogiat l'alta participació i 'l'àmplia gamma de manifestacions i testimonis'. L'aprovació definitiva resta pendent de la decisió que es prengui en la Convenció que aquesta organització celebrarà a Namíbia a principis de desembre.