Quantcast

Hollande, sobre els atacs a l'IS: "No hi haurà treva, els francesos estem en guerra"

François Hollande ha comparegut davant el Congrés francès a Versalles per reafirmar els bombardejos de les forces aèries del país en Raqqa, la capital de maniobres de l'Estat Islàmic (EI), assegurant que " estan en guerra " però que no tenen por ja que" han triomfat davant adversaris més temibles que aquests covards assassins ".

" No volem contenir els seus atacs, sinó de destruir a aquesta organització ", assenyalava Hollande en referència al ISIS. Està previst que en les pròximes setmanes, els bombardejos s'intensifiquin i que el portaavions 'Charles de Gaulle' s'instal·li a la Mediterrània oriental per augmentar la força francesa a la zona de cara a possibles atacs aeris.

A més, el president francès ha avançat que el govern crearà 8.500 llocs de seguretat en els propers anys per a la lluita contra el terrorisme , no només el gihadista. "No cedirem al seu xantatge", concreta Hollande.

El màxim mandatari gal ha explicat que en breu es crearà un projecte de llei per prolongar l'estat d'emergència a França durant tres mesos i que proposarà a Obama i Putin la creació de una sòlida unió contra l'Estat Islàmic.