Quantcast

L'EI amenaça amb atemptats com els de París en altres països de la coalició

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha amenaçat avui amb perpetrar més atemptats, similars als registrats a París divendres passat, en altres països que formen part de la coalició que bombardeja les seves posicions a Síria i l'Iraq.

En un vídeo, difós a internet per la filial de l'EI a la regió iraquiana de Kirkuk i l'autenticitat no es pot verificar, el grup gihadista va precisar que atacarà Estats Units, Austràlia, Canadà i Bèlgica, entre d'altres, "si persisteixen els bombardejos contra els musulmans".

"Els dic als països de la coalició (liderada pels Estats Units) que no viuran segurs fins que els musulmans visquin segurs en els seus països ", va clamar un combatent de l'EI en la gravació.

Sota el títol" Fins que va arribar el càstig ", el vídeo comença amb imatges dels mitjans de comunicació sobre els atemptats de París, per a continuació donar pas a les advertències abocades per diversos jihadistes joves, que no s'identifiquen.

Un ells va instar els "creients a seguir l'exemple dels seus germans (francesos) i atacar als infidels a les pròpies llars (països)".

"Els diem als croats , especialment a França, que no viuran segurs mentre els seus avions sobrevolin els països dels musulmans. Això (els atacs de París) ha estat una simple resposta ", ha afegit.

Un altre dels jihadistes, armat amb un kalaixnikov, va suggerir que els atacs poden ser realitzats "amb artefactes explosius, trets, ganivets, cotxes (bomba), pedres …".

Va ??recordar els atacs perpetrats en el passat en Canadà, Bèlgica i Austràlia i va expressar el compromís del grup a continuar atemorint aquestes nacions: "El que ve és pitjor i més amarg", ha advertit.

El tercer gihadista va al·ludir per seva part als Estats Units, on va subratllar la població "no gaudirà de seguretat fins que els musulmans visquin segurs".

Aquest vídeo va ser difós després que ahir a la nit l'aviació francesa bombardegés de forma massiva el feu principal a Síria de l'EI, la ciutat d'Al Raqa (nord-est), en resposta a l'onada d'atemptats a París, que va causar almenys 129 morts i 350 ferits.