Quantcast

Glòria Rognoni premi honorífic del teatre català

Gloria Rognoni és la directora de la companyia Teatre de Femarec formada per persones amb discapacitats psíquiques o malalties mentals.

Els premis Butaca de Teatre de Catalunya concediran en aquesta edició el Premi Butaca Honorífic Anna Lizarán a Gloria Rognoni .

Rognoni ha treballat durant molts anys per trencar les barreres i els prejudicis que hi ha en l'entorn del teatre social.

Des de la Fundació de la companyia Teatre Femarec ha ocupat la direcció després d'iniciar la seva trajectòria artística a Els Joglars. Una caiguda letal en un dels assajos li va provocar una lesió vertebral que la va apartar dels escenaris com a actriu.

La seva vida professional sempre ha estat lligada al teatre específicament a la direcció ia la formació d'actors.

A dia d'avui, qui ha sabut captivar el seu interès va ser un grup de persones amb discapacitat intel·lectual amb la qual ha construït un camí ple d'aprenentatges, tant en l'àmbit professional com en el personal.

Amb 17 espectacles consolidats la companyia ha actuat en diferents escenaris catalans, a la resta de l'Estat espanyol, i, també, a Itàlia, Portugal i Anglaterra.

La trajectòria del grup ha estat reconeguda amb la Menció d'Honor del s Premis Ciutat de Barcelona 2004, el Premi Ciutat de Sant Cugat 2007 i el Premi Arlequí de la Federació de Teatre amateur 2009.

Els premis Butaca sorgeixen com un actiu de la participació popular. És el públic el que vota les obres i els artistes que han realitzat els millors treballs escènics de la temporada.