Quantcast

La violència masclista deixa tres dones assassinades el cap de setmana

L'últim d'aquests casos ha tingut lloc avui al Vendrell (Tarragona), on una dona de 61 anys ha mort en precipitar des d'un pis en un presumpte cas de violència de gènere, ja que els Mossos d'Esquadra han detingut al seu marit, de 62 anys.

Els Mossos han precisat en un comunicat que a les onze del han estat avisats que una dona havia caigut des d'un tercer pis i en arribar l'han trobat en un pati de la part posterior de l'edifici sense que els serveis sanitaris poguessin fer res per la seva vida.

Un cop recollides totes els indicis, els agents han tingut el marit de la víctima, de nacionalitat marroquina, com la dona, com a presumpte autor dels fets.

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que es tracta d'un cas de violència de gènere.

En aquesta jornada també ha mort la dona, de 42 anys, que ahir va resultar ferida de gravetat en el seu domicili situat a Marchena (Sevilla) després de ser presumptament apunyalada per la seva parella , un home que va ser detingut.

Segons ha assenyalat a Efe l'alcaldessa d'aquesta localitat sevillana, Maria del Mar Romero, no existia denúncia prèvia de la víctima, que deixa dos fills.

A aquests dos crims se suma l'ocorregut ahir al barri madrileny de Carabanchel , en el qual una dona, de 32 anys, va ser apunyalada presumptament per un home que va ser la seva parella.

La policia va trobar el cos sense vida de la dona, pel que sembla de nacionalitat búlgara, i com a presumpte autor de la seva mort va ser detingut un home de 34 anys.

Abans de conèixer-se el crim del Vendrell, el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, ha condemnat els crims masclistes de Madrid i Sevilla i ha instat a les víctimes de maltractaments a no callar i denunciar.

" El meu rebuig a dos nous assassinats dones a Madrid i Sevilla. No callis. No ho toleris. Lluita contra la violència de gènere ", ha escrit Alonso en el seu compte personal de Twitter, en què ha indicat que" hi ha sortida "al maltractament.

A més ha recordat el telèfon 016 d'informació i assessorament jurídic a les víctimes de violència de gènere, que no deixa rastre a la factura telefònica.

Per la seva banda, la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, i la secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, han insistit que hi ha una gran majoria social que reclama mesures urgents i, sobretot, un gran pacte contra la violència de gènere .

"Totes les administracions hem de posar els recursos al nostre abast per combatre aquest terrorisme masclista que s'emporta la vida de les nostres dones", ha emfatitzat Díaz, que ha reclamat la necessitat de garantir la "seguretat" que necessiten.