Quantcast

Atemptats París: Valls admet que són possibles nous atacs els propers dies

El primer ministre francès, Manuel Valls , ha reconegut avui que són possibles nous atemptats terroristes "aquests propers dies, aquestes pròximes setmanes", i ha advertit que es mantindrà "molt temps " l'amenaça.

En una entrevista a l'emissora" RTL ", Valls va explicar que des de la passada nit s'han dut a terme en diferents punts de França " més de 150 registres " com a part d'una sèrie de operacions antiterroristes i que " continuaran ".

Sobre els atacs jihadistes de París divendres a la nit va advertir que "cal esperar noves rèpliques" i ha recordat que "des de fa mesos estem en guerra contra el terrorisme" .Indicó que després de l'onada de atemptats a París la nit de divendres, que va causar almenys 132 morts, "el terrorisme pot tornar a colpejar aquests propers dies, aquestes pròximes setmanes".

"La vida ha de tornar a recuperar-se" perquè "anem a viure molt temps amb aquesta amenaça terrorista" , ha prosseguit.

Va ??confirmar que "s'han destruït els dos objectius operatius" del Estat Islàmic (EI) que van ser bombardejats la passada nit per caces francesos a la ciutat siriana de Raqa, i va vincular aquesta acció militar amb els atacs jihadistes divendres a París.

"Aquest atemptat va ser organitzat, pensat, planificat des Síria " , va assegurar.

Valls va assenyalar que no cal descartar "cap reflexió", quan se li va preguntar per la proposta del cap de l'oposició, Nicolas Sarkozy, d'establir mesures de residència vigilada o d'imposició del braçalet electrònic a les persones fitxades pels serveis secrets per radicalització religiosa o possibles vincles amb el terrorisme, encara que no tinguin cap procediment judicial en contra seu.

A més, en una línia de fermesa contra el integrisme islàmic va indicar que "cal tancar les mesquites i les associacions que ataquen els valors de la República".

HOLLANDE PODRIA AMPLIAR L'ESTAT D'EMERGÈNCIA FINS A TRES MESOS < / strong>

El president francès, François Hollande , demanarà ampliar fins a tres mesos l'estat d'emergència del país, que s'aplica des de la cadena d'atemptats terroristes de l' passat divendres.

Així ho ha anunciat el president del Senat francès, Gérard Larcher, després de ser rebut al Palau de l'Elisi al costat d'altres parlamentaris.

Aquesta modificació hauria de ser sotmesa a votació davant l'Assemblea Nacional i el Senat. Segons han publicat diaris com Le Figaro, aquest canvi legislatiu que proposa Hollande es debatrà en el consell de ministres que se celebrarà dimecres que ve.

D'aquesta manera, si s'aprovés, l'estat d'emergència que pot aplicar Hollande passaria dels 12 dies als 3 mesos.