Quantcast

Els Pallars, 16 de novembre 2015: INTERCANVI ESCOLAR ENTRE TREMP I SAINT-AFFRIQUE

Durant aquests dies, hi ha un grup d’alumnes de l’Institut de Saint-Affrique, França, per Tremp. Es tracta dels alumnes que realitzen l’interncanvi escolar que es du a terme entre Tremp i Saint Affirque des de l’any 1998 i que vol ser un espai de trobada entre llengües, català, francès i occità, però també és una forma de conèixer el dia a dia en un institut d’un país veí.

Els alumnes van ser rebuts divendres per les autoritats locals a l’ajuntament que els van donar la benvinguda i estaran a Tremp fins dijous, on aprofitaran per conèixer l’institut, la comarca i Lleida.

Els joves de tercer i quart d’ESO que ara han acollit alumnes francesos a casa seva, viatjaran a Saint Affrique d’intercanvi durant la primavera.
El que va començar sent un interncanvi entre instituts ha derivat cap a un projecte de cooperació més ampli, ja que les dos localitats són ciutats agermanades i treballen conjuntament en aspectes de desenvolupament local i cultura popular.

Parlen al vídeo: ANNA TOMÀS, Coordinadora intercanvi IES Tremp