Quantcast

Atemptat de París: Les 'falses' morts de dos dels espanyols a París

Les famílies dels espanyols donats avui per morts asseguren que estan vius. Encara f uentes diplomàtiques informaven avui a Efe que els espanyols identificats com Jorge Alonso de Celada i Alberto Pardo Touceda, figuraven entre les víctimes mortals dels atemptats de divendres a París . Però els dubtes saltaven al poc temps.

Així, Alberto Pardo Touceda, donat per mort aquest matí, segueix viu. La seva família així ho assegura després que el mateix Alberto hagi desmentit la seva mort a Facebook. Abans d'això, segons publica el diari El Mundo, l a padrina de Pardo Touceda hauria rebut una trucada seva des Estrasburg per dir-li que estava bé. D'altra banda, en un cas que desperta més dubtes, alguns familiars de Jorge Alonso de Celada asseguren que aquest matí van rebre un correu electrònic de Jorge.

El missatge de Pardo Touceda al seu compte de Facebook no deixa cap dubte: "Bufff que pressió haver de desmentir la seva pròpia mort, he pensat en alguna broma que marqués el moment per sempre, però crec que treure-us la sensació de merda el més aviat possible era prioritari. Però he deixat passar una gran oportunitat per fer una bona broma ". I deia quatre minuts després: " Doncs no … jo em veig a mi mateix en aquests moments i diria que estic viu … però si seguiu escrivint coses tan boniques sobre el meu potser hagi de morir-me per no deixar-vos malament … " .

Juan Alberto González Garrido està sent buscat per la policia perquè també hi ha informacions que apunten que tampoc està entre els morts.

Cal recordar que dissabte, a primera hora del matí, el president del Govern, Mariano Rajoy, havia afirmat que no li constaven morts espanyols, només "un ferit lleu ". Però, posteriorment, el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha matisat les declaracions del cap de l'Executiu i va explicar que s'estava buscant un compatriota amb lesions i que es trobava il·localitzable.

Les fonts consultades han assenyalat que la tasca d'identificació de víctimes està sent molt laboriosa. Alguns cossos de les víctimes del Bataclan van quedar totalment destrossats després que almenys dos atacants es fessin esclatar amb cinturons explosius.