Quantcast

Atemptat de París: França pregunta per dos suïcides a Espanya

A França estan molt interessats en els radicals islamistes que són investigats des de fa temps al nostre país. Segons el diari El Mundo, els agents francesos van preguntar als espanyols si tenien dades sobre dos dels terroristes identificats com a autors de la massacre de París .

I així, van facilitar identitats de dos dels suïcides, un amb procedència Síria i un altre amb dades que el vinculen a Egipte. En minuts, els serveis policials espanyols van donar resposta a la petició francesa. Li van notificar que aquests noms no apareixien en el seu fitxer antiterrorista. Convé recordar que, després de l'11-M, es va crear una estructura, el Centre Nacional de Coordinació Antiterrorista (ara fusionat ja amb el centre contra el crim organitzat) amb la finalitat que les dades operatives sobre sospitosos de vincles amb les trames de terrorisme gihadista no es perdessin i estiguessin en un arxiu comú. Així, la consultes són ràpides.

A més, els atemptats terroristes de l'11-M van obrir la porta a Espanya a un fenomen fins llavors tot just conegut: el terrorisme internacional. I des d'aquell dia de 2004, les Forces i Cossos de la Seguretat de l'Estat han hagut de posar-se les piles a marxes forçades i crear unitats d'elit per fer front a aquest fenomen. I, sobretot, per colpejar abans que colpegen, per aturar abans que atemptin; una tasca molt difícil.