Quantcast

Atemptat de París: Els terroristes de Bataclan volien negociar, segons un dels supervivents

Un dels supervivents de l'atemptat a la sala de concerts de Bataclan, a París, va entendre els terroristes dir que volien negociar amb el Grup d'Intervenció de la Gendarmeria Nacional (GIGN) , segons ha informat 'Le Parisien'.

Thierry, de 40 anys, era una de les més de cent persones que divendres a la nit havien anat a Bataclan per gaudir del concert de 'Eagles of death metall '. "Jo era al balcó. Estava observant tranquil·lament i de sobte, del no-res, escoltem els trets. De manera instintiva em vaig estirar i vaig girar cap a l'esquerra per baixar. Hi havia molta gent encallada, tots volíem sortir" , ha explicat.

Thierry va decidir baixar cap a la zona de camerinos i refugiar-se allí amb una trentena de persones que van bloquejar les portes amb tot el que van trobar. "Estàvem atrapats com conills, només havíem d'esperar", ha recordat.

En aquesta "llarga espera" de dues hores i mitja van poder escoltar els terroristes parlar entre ells. "Vaig entendre: 'volem negociar amb el GIGN, ens han donat un número de telèfon, 06'" , ha relatat, lamentant que no pogués sentir bé la conversa.

Finalment, van ser alliberats per les forces de seguretat franceses. " Proveu que sou de la policia" , van dir als gendarmes quan els van demanar obrir la porta. En sortir, es van trobar amb una escena terrorífica. "Hi havia sang per tot arreu (…) Ens van dir que no miréssim" , ha indicat.