Quantcast

Atemptat a París: Omar Ismaïl Mostefai, nascut a França, és un dels kamikazes de Bataclan

Després de recollir i atendre els 129 morts i 352 ferits i després d'una commoció brutal a tot Europa, toca repassar els fets. Omar Ismaïl Mostefai va ser identificat per la troballa del tros d'un dit a la sala . Havia estat condemnat diverses vegades per delictes comuns. I és un dels tres terroristes que van matar almenys a 89 persones a la discoteca Bataclan divendres a la cadena d'atemptats a París, que van causar 129 morts i 352 ferits, ha informat avui la premsa francesa.

Natural de Courcouronnes a la regió de París, Mostefai, de 29 anys, aquest home va ser el divendres, 13 de novembre, un dels tres suïcides que, armats amb fusells Kalashnikov i amb armilles explosius, van deslligar l'infern contra les desenes de persones que gaudien d'un concert a l'interior de la sala Bataclan i posteriorment es van immolar. Segons algun mitjans francesos, Mostefai possiblement va viatjar a Síria durant diversos mesos en l'hivern de 2013-2014 i és l'únic membre del comando identificat fins ara.

Nascut en 1985 en els suburbis de París, aquest "jove pare d'arrels algerianes" tenia "dos germans i dues germanes" , segons el Diari de Centre, citat per Le Monde. Mostefai havia estat condemnat diverses vegades per delictes comuns entre 2004 i 2010, encara que mai havia passat per la presó, i des de 2010 estava fitxat pels serveis secrets perquè s'havia detectat la seva radicalització religiosa , segons ha informat el fiscal de París, Francois Molins.

BFM TV ha assenyalat aquest diumenge que Mostefai no estava sent objecte de seguiments, i que el fet d'estar fitxat pels serveis secrets servia perquè qualsevol control policial permetés saber si podia estar implicat en activitats delictives.

El pare i el germà de Mostefai han estat posats sota custòdia i les seves llars estan sent registrats, ha indicat avui la televisió BFMTV. També estan sota custòdia diverses persones de l'entorn de Mostefai, en total hi ha sis detenidos.El domicili del pare, situat a la localitat de Romilly-sur-Seine, a l'est de París, està sent registrat, igual que el del seu germà, a la ciutat de Bondoufle, als afores de la capital.