Quantcast

EUA assegura haver matat el líder de l'EI a Líbia en un atac aeri

L'operació es va autoritzar i va començar "abans de l'atac terrorista" que ahir va colpejar París i que s'ha atribuït l'EI, ha precisat el portaveu del Departament de Defensa nord-americà, Peter Cook, en un comunicat. "La mort de Nabil degradarà l'habilitat de l'EI per complir els objectius del grup a Líbia, inclosos el reclutament de membres de l'EI, l'establiment de bases a Líbia i la planificació externa d'atacs contra els EUA" < / em>, ha subratllat Cook.

El portaveu del Pentàgon no va aclarir en quina zona de Líbia va tenir lloc l'atac contra el dirigent del grup gihadista, un exagent de de policia iraquiana conegut també amb el nom de Wissam Najm Abd Zayd al Zubaydi, que va ser enviat a Líbia en 2014 per Abu Bakr al-Bagdadi, màxim líder del grup gihadista,

Segons fonts del Departament de Defensa citades pel diari "The Washington Post", en el bombardeig van participar caces F-15 nord-americans. "Encara que aquest no és el primer atac dels EUA contra terroristes a Líbia, és el primer atac contra un líder de l'EI a Líbia i demostra que els Estats Units perseguirà els líders de l'EI allà on sigui que operin" < / em>, ha afegit Cook.

D'acord amb el comunicat, "informacions suggereixen que Nabil pot haver estat el portaveu al vídeo de l'execució de cristians coptes per part de l'EI al febrer " passat a Líbia.

La nota oficial es refereix al vídeo difós el passat 15 de febrer, que ensenyava imatges de l'execució d'una vintena de cristians coptes egipcis que havien estat capturats en Líbia.

El Pentàgon va anunciar el bombardeig contra Nabil un dia després d'afirmar que té "una certesa raonable" sobre la mort del membre de l'EI Mohamed Emwazi, conegut com "Yihadista John" , qui hauria estat objecte d'un atac aeri dels EUA a la ciutat siriana d'Al Raqa.

Emwazi, de nacionalitat britànica, va aparèixer en els vídeos de l'EI en què es va mostrar la decapitació dels periodistes nord-americans Steven Sotloff i James Foley, el cooperant nord-americà Abdul-Rahman Kassig, els cooperants britànics David Haines i Alan Henning, i del periodista japonès Kenji Goto.