Quantcast

Atemptat a París: Milers de simpatitzants d'Estat Islàmic celebren la massacre a la xarxa

Amb etiquetes com 'El califat ataca França' o 'Els creuats de França cremen', nombroses persones han compartit la seva alegria per uns atemptats que l a majoria consideren una venjança per la col·laboració francesa en la coalició que bombardeja Síria i l'Iraq, segons el portal de seguiment d'informació islamista SITE.

Alguns usuaris han alertat que "això és només el principi" i SITE també ha recaptat reaccions en què s'al·ludeix a un discurs d'un portaveu d'Estat Islàmic que, al març, ha advertit que el grup arribaria "a París abans que a Roma" .

No obstant això, un holandès que combat per al Front al Nusra -la filial d'Al-Qaida Síria- ha apuntat que aquest tipus d'atacs "simultanis, sofisticats ia gran escala "s Uelen dur " el segell d'Al-Qaida ".

La filial d'aquesta organització al Iemen, Al-Qaida a la Península Aràbiga, va reivindicar l'atemptat de gener contra la seu de la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo', comès pels germans Said i Chérif Kouachi.