Quantcast

Atemptat terrorista França: Almenys 120 morts en la pitjor onada d'atemptats ocorreguda a França

Els fets van passar després de les 21.00 hora local (20.00 GMT) en almenys sis escenaris diferents de París i al voltant del Estadi de França, a la perifèria nord de la capital francesa, han precisat a Efe fonts de seguretat.

El punt que va resultar més mortífer va ser la sala de festes Bataclan , on almenys quatre assaltants van irrompre durant un concert del grup nord-americà de rock Eagles of Death Metal i van acabar amb la vida d'almenys 80 persones en un establiment amb un aforament de 1.500.

Diversos testimonis van explicar que havien vist arribar a diversos homes amb fusells kalaixnikov que, a cara descoberta, van disparar contra els espectadors del concert. Un d'aquests testimonis ha precisat a l'emissora France Info que els assaltants cridaven "Al·là és el més gran" .

Després diverses hores d'enorme tensió en què totes les mirades es concentraven en aquesta sala i en què es va parlar d'una presa d'ostatges, la policia va dur a terme l'assalt passada la mitjanit. El prefecte de policia, Michel Cadot, ha explicat que l'operació va ser "extremadament important" i, en declaracions a 'iTélé' ha assenyalat que els terroristes es van recloure a la segona planta i van activar uns cinturons d'explosius que portava '.

A pocs centenars de metres del Bataclan, i també a l'est de París, es van produir 3 tirotejos diferents , al carrer Charonne , al bulevard Voltaire, al carrer Alibert -al costat del restaurant "Le Petit Cambodge" – i al carrer de la Fontaine au roi.

Als voltants de l'Estadi de França hi va haver tres explosions des de les 21.30 locals (20.30 GMT) quan s'estava disputant un partit amistós entre les seleccions de futbol França i Alemanya, al qual assistia, entre d'altres, el president francès, François Hollande.

De acord amb diverses fonts oficials citades pels mitjans francesos, 3 kamikazes suïcides van morir allà en fer saltar els cinturons d'explosius que portaven, i una persona de la qual no se sap la identitat.

< p> Després dels atemptats, Hollande va comparèixer davant la nació en una intervenció televisada des del Palau de l'Elisi i va anunciar que decretava l'estat d'emergència en el conjunt del país, controls fronterers i la mobilització de 1.500 militars per reforçar la policia i la gendarmeria.

La policia va demanar als habitants de París que no surtin de casa i s'han suspès tots els espectacles i concentracions públiques a la capital, almenys aquest dissabte.

Avui més es farà un consell de Defensa a les 09.00 hora local (08.00 GMT) i Hollande ha suspès el seu viatge a la cimera del G-20 a Turquia per ocupar-se de unes circumstàncies excepcionals, que han requerit mesures insòlites a França.

A més de tancar els passos fronterers, França ha mobilitzat 1.500 militars i ha establert protocols d'urgència als hospitals.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va mantenir una conversa telefònica amb el seu homòleg francès, François Hollande, en què tots dos es van comprometre a treballar junts per derrotar el terrorisme.

En un comunicat, la Casa Blanca va informar de la trucada, en què Obama va traslladar el seu condol a Hollande "en nom del poble nord-americà" pels "horrorosos" atacs múltiples de París, en què almenys 120 persones van perdre la vida.

El president nord-americà va reiterar el suport "ferm i indestructible" dels EUA al poble de França, el seu "més antic aliat i amic" , i va tornar a oferir-se per ajudar en la investigació sobre els fets.

A més de la solidaritat expressada per Washington, < strong> els principals dirigents mundials també van expressar la seva consternació i repulsa pels atacs ocorreguts a França.