Quantcast

El polèmic problema sobre refugiats en un col·legi de Polònia

La dramàtica situació dels refugiats ha arribat fins a un problema de física plantejat per un professor polonès , que ha desencadenat la polèmica a les xarxes socials.

Grzegorz Nowik, professor d'un col·legi privat a Bialystok, va demanar als seus alumnes de 14 anys que resolguessin en següent problema: 'Quatre refugiats sirians intenten arribar a Grècia en un petit pot amb les següents dimensions X, amb un pes de X. Calcula quants refugiats hauries de tirar de la llanxa perquè poguessin arribar al seu destí si cada un d'ells pesa X '.

El problema va ser plantejat fa unes setmanes, però ha desfermat la indignació a les xarxes socials, després que es publiqués a Facebook.

Nowik ha intentat defensar-se assegurant que només va utilitzar aquest argument en el problema com a forma de "cridar l'atenció" dels seus alumnes. "Si parlés d'un ascensor d'un edifici submergit en aigua, quants em farien cas? Potser dos", ha assegurat en un diari local.

No obstant això, ha reconegut que després de la classe es va adonar que potser aquesta no havia estat la millor idea, de manera que després els va explicar als nens que tan sols es tractava d'una broma que, en cap cas, reflecteix la seva opinió sobre la crisi dels refugiats sirians.