Quantcast

La historia del Jamboree recreada por Qim Lecina

La sala Jamboree de la plaça Reial de Barcelona és la de més solera de la capital catalana pel que fa a les activitats relacionades amb el jazz.

A les seves entranyes han passat, durant dècades , els més rellevants artistes de l'àmbit internacional i autòctons, com Joan Chamorro i Andrea Mottis, que tenen en la sala una referència artística ineludible.

Aquest diumenge, en dos passis, un a les vuit del vespre i un altre a les deu de la nit, Quim Lecina recrea la història i la llegenda del Jamboree amb un muntatge jazzístic-teatral.

L'actor i director teatral Quim Lecina ha elaborat una proposta artística per recrear la història del Jamboree quan es compleixen 55 anys des qua obrís portes en aquell llunyà 1.960.

Acompanyat per el New Brownie Sextet , Lecina recrearà episodis reals i ficticis a partir d'una selecció dels relats que conté el llibre "El cas Jamboree", de Pere Pons.

El sextet comptarà per a l'ocasió amb el jove saxofonista Gabriel Amargant i amb el veterà pianista Francesc Burell.

Aquest és un muntatge que arriba després de l'èxit d i "El viatge" , una versió actualitzada, a ritme de jazz, del text del nord-americà David H. Rosenthal.

En aquest text es detalla quin va ser l'objecte que va deixar Ava Gardner al Jamboree, a qui va alliberar el violí d'Stephane Grappelli o per què Wayne Shorter no va aconseguir baixar les escales del soterrani de la plaça reial que dóna a ccés a la sala.

Ficció i realitat es complementen en 15 relats , documentats amb testimonis, cròniques i una col·lecció de fotografies inèdites.