Quantcast

EUA llança un atac a Síria contra John 'El Yihadista', decapitador britànic de l'IS

En un comunicat, el portaveu del Departament de Defensa nord-americà, Peter Cook, va informar l'operació, que va tenir lloc a les rodalies de la ciutat de Raqqa (nord de Síria) , encara que pel moment es desconeix si aquesta va resultar reeixida.

"Jihadi John" va aparèixer en els vídeos de l'Estat islàmic com un despietat botxí. En aquests documents es van mostrar els assassinats de els periodistes nord-americans Steven Sotloff i James Foley, el cooperant nord-americà Abdul-Rahman Kassig, els cooperants britànics David Haines i Alan Henning i el periodista japonès Kenji Goto.

"La Forces Armades dels EUA van dur a terme un atac aeri a Raqqa (Síria) el 12 de novembre de 2015 que va tenir per objectiu a Mohamed Emwazi, també conegut com Jihadi John. Estem avaluant els resultats de l'operació d'aquesta nit i lliurarem informació addicional quan sigui apropiat ", ha indicat Cook .

Tot i no haver confirmació oficial, el canal nord-americà ABC News va citar a un alt funcionari no identificat segons el qual "Jihadi John" hauria estat " aniquilat " amb un " cop net " en el qual no hi va haver de lamentar danys col·laterals.

D'acord amb aquesta font, Emwazi hauria estat atacat en Raqqa en el moment que abandonava un edifici i es disposava a entrar en un vehicle.