Quantcast

Independència Catalunya: La CUP exigeix la república a 18 mesos i un president que no sigui Mas

Qui dóna més? La CUP, en un document per escrit, demana la república a 18 mesos i un president «de consens» a Junts pel Sí , per accedir a votar un candidat sortit dels socis que conformen aquesta coalició per la independència. A la llista d'exigències mínimes amb la qual intenta canalitzar per dur a bon terme les negociacions parell formar govern figuren altres mesures que estaven en el seu programa electoral com una renda mínima o l'expropiació d'habitatges buits.

Aquesta llista de mesures que s'han plantejat s'agrupen en tres blocs per a la seva negociació: ruptura democràtica, pla de xoc i procés constituent. «Independència, pobresa zero i prou de corrupció» , és el lema sota el qual detallen l es 39 mesures socials que consideren imprescindibles i immediates, com l'aplicació de la ILP d'emergència habitacional i la renda mínima d'inserció; i insten al desenvolupament d'un procés constituent «de tots i per a tots» cap a la república catalana.

El partit independentista dóna un marge de 18 mesos per a escometre la república després del qual caldria establir un «calendari de ruptura» i formar «taules de diàleg» .

I l'assumpte de la presidència de la Generalitat com es desbloquejaria? Segons l'opinió de la CUP la presidència recaure en una figura « no lligada al cicle anterior, que obri una nova etapa no vinculada a les retallades, ni als casos de corrupció ni a una gestió del procés que sovint ha primat els interessos de partit, confonent-los amb els del país «.

Així, els anticapitalistes, fidels al seu estil han convocat els seus simpatitzants a una assemblea el proper diumenge 29 de novembre per informar de l'estat de la qüestió i per combatre «la intoxicació i les informacions esbiaixades que estan envoltant tot el procés» , diu el text.

¿Això vol dir que els dirigents de la CUP no arribaran abans d'aquesta cita un acord amb Junts pel Sí? No necessàriament. Continuaran reunint-se amb Convergència i ERC diàriament i en secret «amb la voluntat ferma d'arribar a un acord polític a partir d'una proposta de candidatura a la presidència que pugui ser de consens» . Això sí, no donaran suport a cap president fins que no ho validi la seva militància. Hi haurà una Assemblea Nacional oberta a totes les organitzacions, incloses les de València, Palma i Perpinyà, per «debatre i validar « la » proposta d'acord global « abans de votar al Parlament a un candidat.