Quantcast

La Cerdanya, 13 de novembre 2015: LA PROCESSIONÀRIA, UNA PLAGA PER RESOLDRE

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat està portant a terme aquest dies un tractament aeri per combatre la processionària de pi a les comarques de Cerdanya, Alt Urgell, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i el Solsonès. Tot i que a Cerdanya l’actuació es va fer a principis de mes, encara es poden veure molts pins afectats en diversos indrets ceretans. De fet, les altes temperatures dels darrers dies han afavorit la seva proliferació.

La processionària és una plaga molt coneguda que afecta molts boscos catalans. S’identifica ràpidament per la presència d’unes bosses de pèls blancs a les branques dels pins, sovint envoltats per desenes d’erugues que poden causar efectes urticants si es toquen.

El tractament que s’ha fet recentment, que abasta 7.000 hectàrees de massa forestal, té com objectiu rebaixar la població d'aquesta plaga ara a la tardor quan la processionària es troba en els primers estadis de desenvolupament de les erugues. El plaguicida que s'utilitza és un producte biològic, aplicat de forma aèria amb helicòpter o avió segons l'altitud de la zona a tractar.

Parlen al vídeo: ENRIC GRAS, AGENT RURAL CERDANYA