Quantcast

El jutge no decreta cap mesura cautelar per a Josep i Pere Pujol Ferrusola després de declarar

ACN Madrid.-El titular del jutjat d'Instrucció número cinc de l'Audiència Nacional, José de la Mata, no ha decretat cap mesura cautelar per a Josep i Pere Pujol Ferrusola després de la seva declaració com a imputats per un delicte de blanqueig de capitals. Els fills de l'expresident de la Generalitat ha comparegut aquest divendres durant més de sis hores per donar explicacions en el marc de la investigació per aclarir l'origen del patrimoni del primogènit de la família Pujol Ferrusola, Jordi. Segons fonts judicials, Josep i Pere han contestat en castellà a totes les preguntes del jutge i de la fiscalia i, formalment, continuen imputats pel mateix delicte. Fonts de la defensa han explicat a l'ACN que cap dels dos ha aportat documentació. El cas es troba sota secret de sumari.

Els fills de l'expresident han arribat junts a l'edifici de l'Audiència Nacional situat al carrer García Gutiérrez de Madrid cap a dos quarts de deu del matí. Poc després ho han fet els seus advocats, entre els quals hi havia Cristóbal Martell, el lletrat de la família. Josep Pujol Ferrusola estava citat a les deu del matí i ha sortit pocs minuts després de les tres de la tarda caminant i sense fer declaracions. Només s'ha dirigit als periodistes que l'esperaven a la porta per dir-los que la declaració havia anat bé. A les tres de la tarda li ha arribat el torn al segon dels germans citats per José de la Mata, Pere. Ha comparegut davant el magistrat durant una hora i mitja i a dos quarts de cinc de la tarda també ha sortit caminant acompanyat de Cristóbal Martell. «Magnífic», ha contestat als mitjans de comunicació que li han preguntat sobre el resultat de la seva compareixença. Posteriorment, ha pujat a un taxi al carrer Génova.Segons fonts de la defensa, el fet que la investigació estigui sota secret de sumari provoca que hi hagi «conjectures, equívocs i males interpretacions» que s'hauran «d'aclarir amb paciència». El jutge de l'Audiència Nacional José De la Mata va citar Josep i Pere Pujol Ferrusola com a imputats per blanqueig en la causa que segueix contra el fill gran de l'expresident, Jordi, imputat des de 2014 juntament amb la seva exdona, Mercè Gironès, per suposats delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals.De la Mata va adoptar aquesta decisió després la quinzena de registres que la Udef va dur a terme el passat 27 d'octubre, entre els quals hi havia el domicili del matrimoni Pujol Ferrusola, a la Ronda General Mitre de Barcelona, així com el del fill gran de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, a Bolvir de Cerdanya, i els dels germans que aquest divendres han declarat a l'Audiència Nacional.A casa de l'expresident, la policia només va escorcollar l'habitació on dormia el fill gran, convalescent d'una operació a l'espatlla, i una taula que feia servir de despatx. Els agents també van registrar el domicili de l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, i el despatx professional del fill gran, on tenen seu tres de les seves empreses, Project Màrqueting Cat, Active Translation i Iniciatives, Màrqueting i Inversions, situades al número 5 del carrer Ganduxer de Barcelona. L'operació policial del 27 d'octubre, en què es van registrar les seus d'altres empreses com la constructora de la família Sumarroca, Comsa Emte, o Isolux Corsán a Madrid, va tenir lloc un cop De la Mata va rebre la documentació d'Andorra sobre les activitats del fill gran de l'expresident, a qui la Fiscalia considera l'encarregat de blanquejar i distribuir els diners que la família tenia a l'estranger. Es basa en part en la declaració de la seva exparella Victòria Álvarez, que va detallar els moviments de diners entre Barcelona, Andorra i Madrid.