Quantcast

Colau proposa un mercat social per resoldre la venda ambulant

L'Ajuntament de Barcelona s'asseurà a la taula de les negociacions als manters que operen a la capital catalana per traslladar una proposta de creació d'un mercat social.

El consistori barceloní confia així en poder resoldre la problemàtica dels manters que s'ha agreujat en els últims mesos des de l'arribada al govern local de Ada Colau i el seu equip.

Els manters han ocupat, com mai havia passat, les artèries principals de la capital catalana. El passeig de Gràcia, la plaça Catalunya, el passeig Colon i altres emblemàtiques vies i carrers de la ciutat comtal han augmentat substancialment la presència dels manters amb els seus productes estesos per la via pública.

L'única línia vermella que el ajuntament exigeix ??que no se sobrepassi és que els top manta que s'instal·lin en aquest mercat social sense producte de marques falsificades entre els seus productes.

Aquesta és una qüestió difícil de resoldre perquè els manters reben les mercaderies de proveïdors xinesos de l'àrea metropolitana de Barcelona que tenen en una bona part de la seva producció marques falsificades.

La creació i consolidació n d'aquest mercat social en una ubicació encara per decidir trauria del carrer als centenars de top manta que tenen en la venda ambulant el seu modus vivendi.

< p> A tots ells se'ls concediria un indret de treball estable en el qual poder vendre les seves mercaderies.

D'aquesta manera, s'evitarien les denúncies, les queixes i les incomoditats < strong> per part dels comerciants que paguen els seus impostos i que veuen competència deslleial en la venda il·legal.

En aquests mesos, a més, també han augmentat els enfrontaments entre els manters i la guàrdia urbana. Les agressions han afectat els dos col·lectius i, ara, l'ajuntament tracta de tancar un conflicte que s'ha enquistat al cor de Barcelona.