Quantcast

Cas Assumpta: Porto i Basterra, condemnats a 18 anys de presó pel seu assassinat

La secció sisena de l'Audiència Provincial de La Corunya, amb seu a Santiago, ha condemnat a 18 anys de presó als pares de Assumpta per l'assassinat de la nena, tenint en compte a més l'agreujant de parentiu, ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

El jurat popular havia coincidit el passat 30 d'octubre, per unanimitat, en què l'advocada Rosario Porto i el periodista Alfonso Basterra eren culpables de la mort violenta de la seva filla adoptiva Assumpta , que va ser trobada sense vida en una pista forestal corunyesa a la matinada del 22 de setembre de 2013.

El dictamen es va basar llavors en què els dos acusats van matar la petita de 12 anys donant compliment a un pla "concordat" entre tots dos. < / p>

Els cinc homes i quatre dones que van integrar aquest òrgan del jurat popular van coincidir en què la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se. També a que no van trobar "fets no provats" i en mostrar-se, així mateix, no favorables a l'indult i tampoc a la suspensió de la pena.

Rosario Porto i Alfonso Basterra van ser empresonats al penal corunyès de Teixeiro pràcticament des de l'inici mateix de la investigació, molt pocs dies després de la tràgica mort.

Tots dos, durant la seva declaració en aquesta vista oral, es van esforçar a transmetre que ells no havien tingut res a veure amb el desenllaç d'aquesta menor, que era el que més volien, i en dir que no sabien qui li va poder administrar Lorazepam , un ansiolític que l'autòpsia va revelar com existent, en altes dosis, en el cos inert de la nena.