Així ho ha assenyalat Franks durant una trobada organitzada per la Fundació d'Economia Aplicada (Fedea), on ha reconegut que Espanya ha fet ja reformes importants en aquest àmbit i suposa "una experiència no molt dolenta" per a la resta de països.
De fet, ha assegurat que el Govern actual no només ho ha intentant, sinó que "ha tingut èxit < / em> "i gràcies a aquests canvis ara Espanya està molt millor en termes laborals que fa 20 anys i creix més que altres països veïns .
En qualsevol cas , Franks ha asseverat que Espanya ha de seguir prenent mesures si vol mantenir un creixement fort en el futur, perquè h ai diversos factors que posen en risc la capacitat de mantenir el ritme actual a mig i llarg termini, no només a Espanya, sinó també a la zona euro i la resta del món.
En concret, Franks creu que hi ha un problema de demanda, un altre de balanços a les institucions financeres, un baix creixement de la productivitat i alguns reptes en la forma de governar la zona euro .
Així mateix, s'ha referit al baix nivell de preus, 1 "desafiament" per a la política monetària i per a l'economia en el seu conjunt. A nivell mundial, Franks ha posat de manifest la preocupació que suposa la Xina i la possibilitat que l'economia asiàtica acabi tenint un aterratge més dur del que es preveu , el que podria acabar afectant també a la zona euro.