Quantcast

L'FMI ??demana més productivitat als treballadors espanyols, però sense tocar els salaris

Així ho ha assenyalat Franks durant una trobada organitzada per la Fundació d'Economia Aplicada (Fedea), on ha reconegut que Espanya ha fet ja reformes importants en aquest àmbit i suposa "una experiència no molt dolenta" per a la resta de països.

De fet, ha assegurat que el Govern actual no només ho ha intentant, sinó que "ha tingut èxit < / em> "i gràcies a aquests canvis ara Espanya està molt millor en termes laborals que fa 20 anys i creix més que altres països veïns .

En qualsevol cas , Franks ha asseverat que Espanya ha de seguir prenent mesures si vol mantenir un creixement fort en el futur, perquè h ai diversos factors que posen en risc la capacitat de mantenir el ritme actual a mig i llarg termini, no només a Espanya, sinó també a la zona euro i la resta del món.

En concret, Franks creu que hi ha un problema de demanda, un altre de balanços a les institucions financeres, un baix creixement de la productivitat i alguns reptes en la forma de governar la zona euro .

Així mateix, s'ha referit al baix nivell de preus, 1 "desafiament" per a la política monetària i per a l'economia en el seu conjunt. A nivell mundial, Franks ha posat de manifest la preocupació que suposa la Xina i la possibilitat que l'economia asiàtica acabi tenint un aterratge més dur del que es preveu , el que podria acabar afectant també a la zona euro.