Quantcast

S'estrena el documental Cançons d'amor i anarquia

El documental Cançons d'amor i anarquia està dirigit pel realitzador català Carles Benpar i interpretat per Joan Isaac, Wayne Scout, Silvia Comas i Anna Roig , entre d'altres artistes.

La pel·lícula s'estrenarà el 19 de novembre pel que s cinemes Giron a coincidint amb el centenari de l'afusellament de Joe Hill.

El film parteix de dos concerts que es van celebrar a l'Hospitalet de Llobregat ia la població italiana de San Remo.

A Cançons d'amor i anarquia s'escenifiquen cronològicament ia través de cançons, alguns dels relats històrics més significatius de la causa anarquista . El document fa un recorregut histò o que s'inicia en la comuna de París en 1.871 fins a l'execució per garrot vil del franquisme a l'anarquista català Salvador Puig Antich, el 1974 .

El documental repassa i analitza minuciosament un total de 18 fets relacionats amb l'anarquisme internacional.

La pel·lícula s'inicia amb imatges de l'època en què es recreen fets rellevants del moviment anarquista amb un narrador que els situa en el seu context històric . Aquests són els fets que donen pas a les cançons del concert.

D'aquesta manera se succeeixen imatges de la fundació n de la CNT a Barcelona , del primer robatori de la banda Bonott a París, de l'afusellament del cantautor anarquista Joe Hill o de l'inici del maig francès del 68 , entre molts altres episodis.

Wayne Scout, Silvia Comas , Anna Roig i Joan Isaac són alguns dels artistes que han participat en la confecció del documental.

El realitzador català Carles Benpar va obtenir el premi Goya de l'Acadèmia del cinema espanyol en 2007 per la millor pel·lícula documental "Cineastes en acció".