Quantcast

CDC considera que Rajoy continua amb l'estratègia de la por i les amenaces

L'estratègia del Govern d'Espanya pot incloure inhabilitacions polítiques a qui impulsi la declaració de la ruptura de Catalunya amb l'Estat. La presidenta electa del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, podria ser la primera de les dirigents independentista s en ser inhabilitada d'acord del càrrec que ocupa.

Des Convergència Democràtica s'insisteix que l'únic manual que coneix el president del govern, Mariano Rajoy, és el de col·locar la fiscalia al servei dels interessos de l'Estat.

La formació conservadora catalana assegura que la impugnació de la moció independentista és la versió actualitzada del que va passar fa un any amb la jornada participativa del 9N. En aquest episodi es va acusar Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, J oana Ortega, i la consellera d'ensenyament, Irene Riga o, de quatre delictes.

Convergència està convençuda que s'acabaran aplicant mesures molt similars contra la resolució aprovada entre Junts pel Si i la CUP .

Per a CDC, és imprescindible la formació d'un nou Govern per aplicar la desconnexió efectiva d'Espanya. La hisenda pública, la seguretat social i el procés constituent només tindran raó de ser a partir del funcionament d'un Govern amb els seus consellers que el portin a terme i d'un Parlament que permeti , com a òrgan legislatiu, tramitar l'execució del que estableix el president de la Generalitat.

La Generalitat necessita de 30 dies perquè aquestes estructures de l'Estat català es formalitzin a partir de la creació efectiva del Govern de l'onzena legislatura.