Quantcast

Els nous compressors del Palau de Gel permetran aconseguir un estalvi energètic de més del 15%

Canillo.- Els quatre compressors instal·lats al Palau de Gel de Canillo permetran aconseguir un estalvi energètic d'entre el 15 i el 20%. Aquesta optimització suposarà una reducció en la factura del gasoil i de l'electricitat d'uns 50.000 euros anuals en total, tenint en compte que actualment el consum elèctric té un cost d'uns 250.000 euros cada l'any. La funció d'aquests aparells, a banda de fabricar el gel, és escalfar l'aigua de la piscina, tal com ja feia l'antic sistema. La instal·lació de la nova maquinària també permet preescalfar l'aire ambient del palau i de la piscina, a més de l'aigua sanitària. Les sis setmanes que el Palau de Gel va tancar les portes als usuaris també es van aprofitar per canviar la il·luminació de la pista, on s'hi va instal·lar un sistema de leds. Tot plegat s'ha donat a conèixer aquest dimecres a la tarda durant la inauguració de les noves instal·lacions, que ha comptat amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i dels cònsols de Canillo, Josep Mandicó i David Palmitjavila.