Quantcast

CM.- AV.-S'aprova el nou règim retributiu dels càrrecs de la Justícia "més equitatiu" i que suposarà un estalvi a llarg termini

Andorra la Vella.- El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el nou règim retributiu de batlles, magistrats, membres del Consell Superior de la Justícia i fiscals, que el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha qualificat de més «transparent, clar i equitatiu». La reforma, que s'ha fet tornant a modificar la Llei de la Justícia en comptes de fer un nou text, aconseguirà, a llarg termini un cop es renovin tots els càrrecs actuals, un estalvi anual d'entre 90.000 i 140.000 euros. A grans trets, el nou règim redueix la base retributiva d'alguns càrrecs, però es creen nous complements de grau que compensaran el salari a mitjà termini, es disminueix el complement d'antiguitat i es creen nous complements com el de productivitat.