Quantcast

Els Pallars, 11 de novembre 2015: EL FUTUR DELS ESPAIS DE MUNTANYA, A DEBAT AL PARC NACIONAL

En motiu del seixantè aniversari de la creació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, durant l’any es realitzen diferents activitats. Entre les quals s’ha fet un workshop internacional on s’ha reunït experts de diferents punts del món que han presentat els seus treballs relacionats amb l’alta muntanya i els reptes furturs per a la seva conservació, del qual en sortirà una publicació, ja que la recerca és un dels eixos principals de treball del parc.

Durant el taller s’ha tractat diferents aspectes de canvi al medi ambient en zones de muntanya, des d’espècies invasores fins a contaminants que arriben via atmosfèrica.

Aquests espais protegits són molt importants, ja que si bé hi ha fenòmens que alteren el medi, són dels espais menys influenciats per contaminants i que conserven millor les seves característiques inicials.

Parlen al vídeo: MERCÈ ANIZ, Directora conservadora del Parc Nacional d’Aigüestortes – LLUÍS CAMARERO, Centre d’estudis avançats de Blanes