Quantcast

Google Maps ja pot utilitzar-se sense connexió a Internet

A partir d'aquest dimarts, Google Maps deixarà de suposar un problema per a la teva tarifa de dades . Segons ha anunciat el cercador a través del seu bloc, l'aplicació podrà utilitzar-se sense disposar d'una connexió de dades o estar connectat a una xarxa WiFi. De moment, això sí, aquesta mesura només estarà activa per als mòbils que compten amb sistema operatiu Android.

Com es pot habilitar aquesta funció? Google aconsella punxar en l'opció 'Offline Àrees' al menú de Google Maps i seleccionar l'opció '+' . Llavors, la pròpia aplicació s'activarà automàticament el mode "sense connexió" quan percebi que no tenim accés a una tarifa de dades ni a una xarxa sense fils. No et preocupis, ja que la propera vegada que et connectis el sistema es restablirà.

Això sí, aquesta versió sense connexió a Internet per a usuaris d'Android té els seus inconvenients. Segons apunten molts usuaris, es tracta d'una versió reduïda de Google Maps que no permet fer zoom i ampliar el mapa per poder localitzar de forma correcta el lloc que busquem.

Malgrat això, es tracta d'un gran avanç, ja que fins al moment podia visualitzar una zona del mapa en mode offline però no arribar fins al lloc en qüestió. Aquesta opció sense internet de Google Maps permetrà habilitar també l'opció "descarregar" (únicament amb xarxa WiFi) per a tenir accés als mapes de la zona que ens interessi. Això també suposa un important inconvenient. I si no tenim segur abans de sortir de casa a on anem?

De moment, no hi ha resposta sobre quan Google també permetrà als seus usuaris d'Apple gaudir d'aquest avantatge.