Quantcast

El "no" de la CUP frustra la investidura de Mas en la primera votació

El "no" dels deu diputats de la CUP ha frustrat avui la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat en la primera votació, en la qual només els 62 diputats < / strong> de Junts pel Sí (JxS) han votat a favor, davant als 73 vots en contra de l'oposició en bloc.

Un dia després que JxS i la CUP unissin forces per aprovar al Parlament una declaració d'inici del procés independentista, avui no hi ha hagut acord per proclamar a Mas com a president català per a la nova legislatura , en una votació en què necessitava la majoria absoluta , un mínim de 68 diputats.

Mas tindrà una altra oportunitat aquest dijous , en una segona votació en què necessitarà la majoria simple per ser investit, pel que li bastarien que, als 62 vots a favor de JxS, se li sumaran almenys dos diputats de la CUP i l'abstenció dels vuit restants parlamentaris del grup.