Quantcast

Mas no serà avui investit president de la Generalitat

El cap de llista de Ciutadans, Inés Acostades, ha obert la segona sessió del debat d'investidura a Catalunya acusant Artur Mas de dividir els ciutadans.

La líder de Ciutadans ha assegurat que la pèrdua de credibilitat en la població per la mala gestió política dels últims anys d'acció de govern no i els casos de corrupció deslegitimen i l procés sobiranista que ahir es va iniciar amb l'aprovació de la moció independentista.

Per Acostades aquest és el cop més dur que ha tingut d'assumir la democràcia a Espanya amb una declaració rupturista que clama per desobeir les lleis i que acaba dividint als ciutadans ia les famílies.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha condicionat el futur del procés per la independència a la seva investidura. En clara al·lusió als diputats de la CUP, Mas ha advertit que no està disposat a tot per accedir a la presidència de la Generalitat i que, en cas que es generés violència, f renaría el procés constituent de la República Catalana .

Mas ha insistit que el Govern ha mancat de marge de maniobra pressupostari i, tot i així, ha gastat més del que es deixava gastar en temes d'urgència social.

Per al president a Catalunya hi ha un dèficit fiscal enorme que, al final , és el que està limitant la capacitat d'endeutament.

El diputat de la CUP, Benet Salellas , ha acusat Ma s de practicar un xantatge que la seva formació política va a rebutjar.

Aquesta tarda, la primera votació d'investidura acabarà com va començar. Sense la possibilitat de proclamar un president de la Generalitat.

La segona votació es efectuar á dijous que ve. Amb dos vots favorables de la CUP Mas accediria a la presidència.