Quantcast

Ciutadans exigeix un nou president amb les «mans netes»

La presidenta del grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Acostades , ha reclamat avui un nou president de la Generalitat amb les «mans netes de corrupció» i ha llançat un gest de complicitat a aquells sectors del catalanisme reformista que consideren una «bogeria» el projecte independentista.

En l'inici de la segona jornada del debat d'investidura al Parlament, la nova cap de l'oposició a Catalunya ha desgranat les raons per les quals el seu grup votarà aquesta tarda en contra de la investidura d'un Mas al qual ha acusat de falta de «credibilitat», «mala gestió», incapacitat per lluitar contra la corrupció, fomentar la «divisió» dels catalans i refugiar-se al «victimisme».

En una intervenció principalment en castellà, amb un últim tram en català, Acostades ha alertat Mas que la seva aposta per la independència «posa en perill» l'autogovern català: «Quan crida a la desobediència ia la insurrecció no cola, vostè és un home d'ordre», ha afirmat.

Justament en el fragment del seu discurs en català, ha fet una «crida a moltes persones del catalanisme , que pensen» que el full de ruta cap a la independència «és una bogeria», a tornar a la senda reformista.

Acostades ha reconegut la «contribució» de CiU en la política espanyola durant més de tres dècades: «Espanya també és obra de CiU», ha posat en relleu la líder parlamentària de Ciutadans, que ha admès que «alguna cosa ha fet bé» < / strong>, tot i que ara Mas vol «abandonar el seny que durant tant de temps ha defensat».

Segons Acostades, Mas «passarà a la història com el president que s'ha carregat CDC, el partit que durant molts anys ha estat capaç d'aglutinar una gran majoria social i política a Catalunya «, ia més» ha trencat la federació de CiU, que semblava indestructible «.

A aquest catalanisme reformista és a qui s'ha dirigit acostades, per subratllar que «l'única línia vermella» a l'hora de buscar punts de trobada és el «respecte a la legalitat democràtica» : «Podem estar d'acord en moltes coses», ha assegurat. < / p>

La manera d'evitar que el Parlament «es divideixi en dues», ha remarcat, és donar prioritat a mesures en els àmbits econòmic, social o de lluita contra la corrupció, «defensar un millor sistema de finançament», millorar la xarxa de Rodalies i obrir-se al «diàleg» dins del Parlament per arribar a «consensos i reformes».

Segons la seva opinió, qui ha de encapçalar la «alternativa política» al sobiranisme no pot ser «la persona que ens ha portat fins aquí».

Ha de ser, ha dit, algú amb les «mans netes de corrupció», que doni «estabilitat» al país , emprengui «reformes dins de Catalunya i participi en les reformes en el conjunt d'Espanya», truqui al «consens polític» i se situï en la «centralitat».

Acostades ha recriminat a Mas que en el seu discurs d'ahir no pronunciés «la paraula corrupció» malgrat que el seu partit té «15 seus embargades» i al seu tresorer, Andreu Viloca, «a la presó».

«Un president que no s'atreveix a parlar de corrupció i que nega que existeixi no pot lluitar contra aquesta xacra «, ha afegit Acostades, que ha recriminat a Mas que no plantegi cap iniciativa per» despolititzar la justícia «.

Davant les insinuacions de Mas sobre les maniobres de les «clavegueres de l'Estat» per embrutar el nom de Convergència en ple procés sobiranista, ha recordat que els registres a les seus i les últimes detencions tenen el seu origen en una denúncia d'una exregidor d'ERC de Torredembarra (Tarragona).

Acostades ha acusat Mas d '»utilitzar el sentiment de la gent que s'ha cregut» els seus arguments sobre la viabilitat de la independència, tot i que ell «sap que tot el que està dient és mentida «.

» Estem molt a prop de tenir un president d'Espanya que sigui català, molt més a prop que de la independència «, ha afirmat Acostades, en al·lusió al líder de Ciutadans, Albert Rivera < / p>