Quantcast

Menys actes per contractacions irregulars i menys contractes en origen durant la campanya de la fruita 2015

ACN Lleida.-La campanya de la fruita 2015 a les comarques de Lleida ha finalitzat amb més inspeccions de Treball, un 72% més que l'any anterior, malgrat que s'han reduït un 34% les actes que s'han aixecat per incomplir alguna normativa en la contractació, que han passat de 26 a 16 aquest any. També s'han reduït un 9,7% les contractacions en origen respecte a l'any anterior, disminució que és de prop del 50% en relació amb l'any 2012. Pel que fa a preus, han estat una mica millors a la campanya 2014, malgrat que encara segueixen per sota cost de producció, segons Asaja i Unió de Pagesos. Per la seva part, UGT i CCOO han reclamat un increment del salari del camp a Lleida, un dels més baixos de l'Estat.