Quantcast

Mas alerta a la CUP que sense la seva investidura el procés queda "encallat"

El president de la Generalitat en funcions i candidat de Junts pel Sí a la reelecció, Artur Mas, ha advertit avui, en un missatge vetllat a la CUP, que el procés català quedarà " encallat "almenys" durant un temps " si no s'investeix president i, per tant, no es constitueix govern.

En el seu discurs durant la primera sessió d'investidura al Parlament, Mas ha recorregut a una metàfora marinera a l'advertir que " si no hi ha prou sintonia entre el timó i les veles, pot passar que l'embarcació bolqui i no es pugui redreçar ".

El líder de CDC ha conclòs amb aquesta metàfora marinera seu discurs d'investidura, d'una hora i mitja de durada i que només han aplaudit de forma manifesta els diputats de Junts pel Sí.

Sense esmentar la CUP -l'altre grup independentista que necessita per ser investido-, Mas ha remarcat que es requereix d'un govern per seguir amb el procés independentista després del primer pas donat avui amb l'aprovació de la resolució secessionista.

" Sense investidura no hi ha Govern definitiu i, conseqüentment, el procés queda encallat, almenys durant un temps. No s'entendria de cap manera que tinguéssim un Parlament plenament operatiu, com tenim, convivint amb un govern que deriva de l'anterior legislatura i que precisament per això està en funcions ", ha afirmat.

El candidat a revalidar la presidència de la Generalitat ha remarcat que " arribar a bon port " depèn dels partits favorables a la independència.

" Sabem que la navegació no serà plàcida, al contrari. També sabem que sense sortir del port vam quedar atracats, immòbils, aturats. Un preu massa alt després d'haver-nos preparat a fons per a la travessia i després d'haver rebut un mandat clar sobre el rumb a seguir ", ha postil·lat.

Mas ha tancat les portes a les " terceres vies " perquè, al seu parer, l'Estat " no vol comprendre, vol destruir " i ha descartat que partits com el PP, el PSOE o Ciutadans es prestin a " despenjar el telèfon " per pactar un " referèndum pur " com el de Québec i Escòcia, és a dir, " jurídicament vinculant i acceptant el resultat ".

" De jemos de fer-nos trampes al solitari i brindis al sol: l'Estat espanyol està políticament incapacitat per acceptar un repte de la profunditat i l'alçada democràtiques com el que li està plantejant una part molt significativa de la societat catalana ".

Per al líder de CDC, Catalunya està en una" cruïlla "en què ha de decidir entre " assumir el cost de la subordinació -al Estat- o pagar el preu de la llibertat -la independència – ".