Quantcast

Les empreses participants al Pla Esprint de la Generalitat augmenten el seu capital un 128%

Les empreses participants al Pla Esprint de la Generalitat, un programa d'acceleració del creixement i del procés d'internacionalització d'start-ups iniciat el passat mes de març, han augmentat el seu capital un 128%, han creat 45 llocs de treball i han crescut un 22% en termes de facturació. Aquest és el balanç des de la posada en marxa del pla a data d'1 de setembre, que ja ha obert les candidatures per participar en la propera edició. En aquesta primera, hi han pres part 20 empreses de menys de vuit anys de vida, que també han participat en missions comercials en països estrangers, com a Colòmbia i al Regne Unit i han fet estudis de mercat per comercialitzar els seus productes a Brasil, Alemanya, els Estats Units o Xile.

Les empreses han rebut una acompanyament intensiu durant vuit mesos per internacionalitzar-se i consolidar el seu creixement i han tingut accés a les 36 oficines de Comerç i d'Inversions de la Generalitat al món, fet que els ha permès assistir, per exemple, al congrés Event Tech Live de Londres o a la fira ANDICOM de Cartagena de Indias. Per exemple, Call2World, del sector de les telecomunicacions, ha obert recentment una oficina a Colòmbia, des d'on dóna servei als clients sud-americans. Paral·lelament a l'estratègia d'internacionalització, les 20 empreses que han participat en el Pla Esprint també han seguit programes de capacitació en finançament. Vuit d'elles han aconseguit aixecar rondes de capital, com per exemple, l'start-up 'Mobile', que ha tancat una ronda d'inversió público-privada d'1,8 milions d'euros.A més, les empreses han comptat amb un tutor responsable de l'acompanyament individualitzat i s'han format en els camps de la comercialització i la direcció estratègica. Així, iniciatives empresarials com la de l'agència de viatges en línia Exoticca han doblat la facturació -amb la previsió d'arribar enguany als 3 MEUR- i ampliant la plantilla dels 8 als 14 treballadors. També destaca el cas de HEMAV, una de les empreses referents del sector dels drons a la península, que ha passat de tenir presència a Barcelona i Madrid a tenir-ne, en un any, a sis punts més de l'Estat. Les empreses participants en aquesta primera edició del Pla Esprint són Albedo Telecom, Atlantis IT, Boolino, Ventura Medical Technologies, Call2World, ECOBAM, HEMAV, InnoQuant, iWOPI, HLG System, Testabit, Nodoambar, OnTrace, Optical Illusions Designs, Padcelona, Exoticca, Peestickers, Getupcode, Legend Bikes i Validated ID.