Quantcast

Operació policial a Colon contra els manters

La zona de Colon que dóna acces o al centre comercial del Maremagnum s'ha convertit en els últims mesos, coincidint amb l'entrada de l'equip municipal de Ada Colau, en una gran invasió de manters.

Des de primera hora del matí fins a última hora de la tarda aquesta zona eminentment turística serveix perquè els manters muntin els seus punts de venda sense que la policia portuària o bé la guàrdia urbana intervinguin.

L'operació d'aquest matí, de caràcter preventiu, es porta a terme al Moll de la Fusta, Pla de Palau i, sobretot, en Colom.

Les autoritats portuàries són les que han sol·licitat la intervenció policial.

En el moment en què ha intervingut la guàrdia urbana no hi havia cap venedor ambulant a la zona. Al llarg del matí tampoc han acudit de manera que la policia entén que havien estat avisats.

Des de l'ajuntament de Barcelona s'ha explicat que la intenció és controlar aquesta venda ambulant que s'havia desbordat en els últims mesos.

El mercat improvisat de venda ambulant del Port Vell ha assolit una mida insòlit en la capital catalana. Són més de 300 metres , amb prop de 200 llocs organitzats, la qual cosa dificulta l'encreuament amb direcció al Port Olímpic pel Portal de la Pau.

Els comerciants que sí tenen reglamentada la seva situació i paguen els impostos a les diferents administracions s'han manifestat contra aquesta venda il·legal q ue els fa competència deslleial als seus productes .

Els incidents amb la guàrdia urbana havia aconsellat no intervenir per evitar que aquesta zona de Barcelona es convertís en un polvorí entre els agents i els manters .