Quantcast

Pedro Sánchez veu el programa del PSOE com un "contracte ciutadà" per a la majoria

Sánchez ha intervingut avui en un acte del seu partit abans de l'inici del debat de les al voltant de 3.500 esmenes -entre elles les relatives a la reforma laboral en què es demana que sigui derogada íntegrament – que s'han presentat a l'esborrany del programa electoral que s'aprovarà la setmana que ve en la Conferència de Programa de Govern del PSOE.

" Es tracta de construir un futur per a la majoria, perquè ha hagut un Govern que ha governat pel 10% i que s'ha oblidat del 90% ", ha subratllat Sánchez, acompanyat per la número dos de la llista del PSOE per Madrid, Meritxell Batet.

< p> El líder socialista ha assegurat que el seu partit té " experiència però també amb renovació " per " liderar aquest canvi que torni a unir el que la dreta ha fet fallida: la igualtat i les oportunitats , la política i la decència ".

Ha insistit, com ja va fer ahir a la nit a Viator (Almeria), en que quan el PSOE guanyi les eleccions " acabarà amb la reforma laboral, la derogarà, i aprovarà un nou estatut dels treballadors ".

Ha assenyalat que el programa és un" contracte ciutadà "i ha garantit que allò que recullin les seves pàgines el complirà un Govern socialista que " lideri l'Espanya dels drets, les llibertats i les oportunitats que mereixen els espanyols ".

El candidat socialista a la Presidència del Govern ha dit que es tracta d ' un programa fet " baix a dalt " que ha obert les portes a la participació de molts ciutadans, " de socialistes de cor amb o sense carnet ", per" enriquir-"i que entenen al PSOE com" un instrument per al canvi i el progrés a Espanya ".

" És un programa coherent amb els nostres valors ", ha indicat, abans d'afegir:" És un programa de Govern que pensa en les pròximes generacions ".

Ha explicat que el programa planteja respostes a quatre grans reptes que tindrà el país en els propers quatre anys: la manca d'oportunitats, la desigualtat, la manca de confiança en les institucions pels casos de corrupció i la convivència.

Pedro Sánchez ha volgut referir especialment als joves i ha subratllat el compromís dels socialistes amb ells.

" Avui a l'Espanya que deixa el PP un 56% dels joves està pensant en anar-se'n fora per la falta d'oportunitats i aquells que troben un lloc de treball tenen avui un sou que és un 35% inferior al de fa anys ", ha apuntat.

S'ha referit així a la precarietat laboral i ha remarcat que " el present del PP per als joves és atur, precarietat i passaport ", mentre que el PSOE no vol "ni una generació oblidada ni perduda, sinó una generació recuperada perquè els joves liderin aquest gran canvi polític ".

Els socialistes volen, ha dit, que els joves siguin " l'avantguarda d'aquest canvi social i polític que necessita Espanya ".

Meritxell Batet ha assegurat que els socialistes tenen" un programa de Govern per a tots els ciutadans ", per a" la majoria ". "Només així aconseguirem tornar a arribar al Govern per seguir transformant Espanya", ha afegit.

De les reunions d'avui a porta tancada -en què es debaten les esmenes a l'esborrany del programa- sortiran les aportacions que s'incorporaran al programa definitiu, que s'aprovarà en la conferència política convocada els propers dies 14 i 15 a Madrid.

Un dels punts d'interès dels debats és el relatiu a la reforma laboral , ja que algunes federacions, com Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa, i altres sectors del partit, com les Joventuts Socialistes i el corrent Esquerra Socialista, han reclamat la derogació completa del marc legal que va aprovar el Govern del PP el 2012.

L'esborrany del programa que Ferraz va aprovar el passat 19 d'octubre estableix que la derogació es faria en dues fases en cas que Pedro Sánchez arribés a la Moncloa.

A la primera, via decret, es revocaria que fa als contractes que generen precarietat laboral i salarial i es potenciaria la negociació col·lectiva. < / strong>

Per més endavant, es deixaria que fa a la indemnització per acomiadament, a l'argumentar el PSOE que aquesta qüestió ha de ser pactada entre els sindicats i els empresaris a través de la negociació del nou Estatut dels Treballadors.