Quantcast

MAI beguis cafè després de l'alcohol

Robert Swift, director associat del Centre d'Estudis sobre l'Alcohol i Addiccions de la Universitat de Brown, explica a la revista d' Men 's Health que el cafè, lluny d'ajudar a superar els efectes de l'alcohol, pot augmentar-.

És cert que algú que ingereix una tassa de cafè quan encara s'hagi sota els efectes de l'alcohol pot sentir-se més despert. I és que la cafeïna oculta els efectes sedants de les copes que s'hagin pres prèviament. Això en si mateix és perillós perquè fa que l'individu no sigui conscient de com borratxo està. La sensació de control que s'experimenta és falsa.

I és que al cafeïna reforça el adenosina monofosfat cíclic , una de les substàncies que s'alliberen amb l'alcohol i principal responsable d'aquesta desinhibició i loquacitat característiques de la primera fase d'una borratxera.

Però no és l'únic efecte perniciós de combinar aquestes substàncies: també fa créixer la deshidratació i una excitació que dificulta el son i el descans, veritables remeis després d'un excés d'alcohol.