Quantcast

Sánchez: "Rajoy ha confós majoria absoluta amb absolutisme"

" El canvi que necessita Espanya és un canvi que una, el que proposa el PSOE " , ha assenyalat Sánchez, candidat a la Presidència del Govern, en un acte celebrat ahir a la nit al pavelló d'esports de Viator, al costat de la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz.

Ha destacat que "l'únic canvi possible factible " el pròxim 20 de desembre perquè Rajoy no segueixi sent president és que guanyi el PSOE i ha remarcat que el canvi a Espanya "és possible i urgent" .

" Espanya té set de canvi ", ha manifestat, abans d'afirmar que quatre anys més de Rajoy al capdavant del Govern suposarà la continuació d'una reforma laboral que" només ha portat atur, pobresa laboral i desigualtat " i" s'instal·larà i consolidarà aquesta economia d'amiguets de Rato i Barcenas, de Mato i Matas i de Granados i Esperança Aguirre ".

" < em> L'Espanya que ens deixa Rajoy és l'Espanya de l'atur, de la desigualtat i de la corrupció ", ha postil·lat.

Pel líder socialista, " la gran aportació al pensament polític de Rajoy aquests anys ha estat dir allò de "un plat és un plat i un got és un got '".

" Va dir que en castellà les coses cal anomenar-les pel seu nom, però no obstant això ell ha fet el contrari. Ha cridat austeritat a retallades en l'Estat del benestar, a l'amnistia fiscal li ha cridat regularització d'actius ocults ia la pujada d'impostos li ha cridat recàrrec temporal de solidaritat ", ha dit.

"Senyor Rajoy: un got és un got, una tassa és una tassa i vostè és un fracàs ", li ha dit Sánchez.

El secretari general del PSOE ha assenyalat que la pàtria per als socialistes " està a les aules dels col·legis públics, en les habitacions dels hospitals públics, en les residències, en els pisos d'acollida per a les dones víctimes de violència de gènere ".

I ha postil·lat: " Molts parlen de patriotisme i confonen pàtria amb patrimoni i se l'emporten a paradisos fiscals ".

Sánchez ha fet referència a algunes de les polítiques dutes a terme pel Govern de Rajoy, i ha assegurat que quan guanyin les eleccione s derogaran "la llei mordassa" i la reforma laboral.

< p> També ha citat el desafiament de la immigració, la recuperació de la targeta sanitària, els convenis amb tercers països perquè els joves que viuen a Amèrica Llatina tinguin coberta la sanitat i el pla de retorn de 10.000 joves científics en quatre anys .

" La generació dels nostres joves no serà una generació perduda o oblidada, sinó una generació recuperada per aquest gran canvi social i polític que anem a liderar ".

A més, ha continuat, s'aprovarà una llei d'igualtat salarial perquè dones i homes tinguin el mateix tracte, < / strong> es "revitalitzarà" la llei de dependència i s'aprovarà un nou sistema de finançament autonòmic .

El líder socialista s'ha referit a la primera gran mobilització nacional contra les violències masclistes convocada pel moviment feminista avui a Madrid, en què ha participat aquest matí, i ha recordat que gràcies al seu partit s'han aprovat sempre les llibertats i els drets en aquest país.

" Les victòries socialistes, com passarà el proper 20 de desembre, van en el camí es seguir avançant en drets i llibertats al nostre país ", ha afegit.

Ha posat en valor la política que porta a terme Susana Díaz a Andalusia i ha dit que "es poden fer les coses de manera diferent" a com les fa el PP.