Quantcast

Forcadell assegura que no té "por" del govern espanyol i que farà "el que decideixi" el Parlament

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, assegura que no té «por» de les mesures que pugui adoptar contra ella el govern espanyol, després que aquest divendres l'executiu de Rajoy la posés en el punt de mira arran del debat que ha d'aprovar la resolució independentista, aquest dilluns.»Més que sentir-me jo amenaçada el que em sembla que s'amenaça és la democràcia i la sobirania del poble. Això sí que és preocupant», argumenta Forcadell en una entrevista al digital El Nacional. La presidenta de la cambra catalana diu que farà «el que decideixi la majoria de diputats i diputades» però creu que a Madrid «parlen molt però una altra cosa és que s'apliqui».

Divendres la vicepresidenta del govern espanyol va assenyalar la presidenta del Parlament com la responsable del que passi a la cambra catalana a partir d'aquest dilluns, quan s'aprovi la resolució pactada entre Junts pel Sí i la CUP per iniciar la 'desconnexió' d'Espanya. Una resolució que el govern espanyol portarà al Constitucional de forma immediata.Forcadell afirma que el que faci el Parlament en els pròxims dies o setmanes «s'haurà de decidir votant». Assegura que no li fa «por» la paraula desobediència però que «no es tracta de desobeir. Tenim un mandat democràtic i això és el que s'ha de complir» perquè -recorda- «uns partits van guanyar amb un programa i l'estan portant a terme».Sobre la resposta de Madrid, creu que «parlen molt, però una altra cosa és que s'apliqui» i posa l'exemple del 9-N, quan «van dir que no es votaria i es va votar». En aquest sentit, es mostra convençuda que «s'arxivarà la causa» oberta contra Mas i els altres membres del Govern.Sobre la possibilitat que la resposta de Madrid sigui aplicar la Llei de seguretat nacional o una altra mesura contundent, Forcadell creu que «no s'atreviran» perquè «farien un flac favor a la democràcia espanyola. Davant del món, l'estat espanyol es retrataria, això el debilitaria i, en tot cas, afavoriria Catalunya».Tampoc li preocupa que el resultat fos la seva inhabilitació política: «És irrellevant la Carme Forcadell en sí mateixa», afirma, tot advertint, però, que «el que en cap cas és irrellevant és quan es menysté, s'assetja o es tracta de condicionar o fins i tot d'intimidar el funcionament d'una Cambra per possibilitar un debat i assumir la voluntat popular».Forcadell admet que no han estudiat els possibles escenaris que s'obrin en els pròxims dies i afegeix que no preveien que «ja abans de fer res s'hagués organitzat tot aquest enrenou».La presidenta del Parlament es refereix a la investidura del president i creu que «allargar-ho no beneficia ningú». Confia que es pugui desencallar «la setmana vinent» i, sobre el nom del candidat, afirma que «ningú és imprescindible però tots som necessaris.El president Mas és un gran actiu però en aquest projecte tan gran el que està per sobre de tot és el país i el futur de Catalunya».Forcadell rebutja l'escenari de noves eleccions al març: «Cal trobar fórmules creatives per arribar a un acord. Les eleccions a hores d'ara no les contemplo».