Quantcast

La CUP presentarà la setmana que ve la seva proposta alternativa a Mas per la presidència de Catalunya

Des de Perpinyà (França), on la CUP ha celebrat una reunió del seu Consell polític que ha ratificat la decisió de no concórrer a les generals, el diputat Benet Salellas ha assegurat que, davant el bloqueig actual de les negociacions entre JxS i la CUP perquè Artur Mas sigui votat com a president de la Generalitat, ha arribat el moment que la CUP presenti un nom alternatiu escollit d'entre els diputats de Junts pel Sí, força majoritària al Parlament.

" Comença a ser el moment en què, si des Junts pel Sí no es fa una proposta alternativa, la fem nosaltres, i si aquesta proposta és ben rebuda per JxS i és una proposta factible, llavors la traslladarem a tots els òrgans de la CUP perquè la validin ", ha assenyalat Salellas.

" Estem parlant d'un escenari postintento d'investidura de Artur Mas, que evidentment serà una investidura fallida ", ha augurat el diputat de la CUP.

Per Salellas," un cop haguem superat aquest escull, farem el que nosaltres pensem que s'hauria d'haver fet des d'un primer moment, que és anar a una investidura del president o presidenta de consens ".

Benet Salellas ha assegurat que des de la CUP seran generosos en les negociacions i que, si finalment qui genera consens és un candidat de Convergència ho acceptaran , i " es demostrarà que no hi ha cap xantatge de la CUP a relació a la persona candidata ".

Artur Mas, que ha estat proposat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com a candidat a la presidència de la Generalitat en el debat d'investidura que comença el dilluns, ha acudit avui al primer congrés de Demòcrates de Catalunya, partit sorgit de l'escissió d'UDC i que va concórrer amb CDC a les llistes de JxS, on ha estat rebut entre aplaudiments i al crit de "Mas, President".

Artur Mas ha estat acompanyat pels dirigents de Demòcrates de Catalunya, i així Antoni Castellà ha demanat als 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP que deixin " la part per guanyar el tot "i conviden a Artur Mas com a president, doncs, ha dit, ha posat en risc el seu propi partit per" posar-se al capdavant del que reclamaven els ciutadans ".

També el conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, ha criticat avui el veto de la CUP cap a la candidatura d'Artur Mas i ha opinat que el " estil del 'vagi-se'n, senyor González' "és d'un altre tipus de gent, en referència al PP.

Des dels partits contraris a la independència de Catalunya s'han reproduït les crítiques a aquest procés i, així, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha insistit que els independentistes catalans " no trencaran res " ni aconseguiran "ni un sol dels seus objectius", mentre ha assegurat que l'Estat de dret té recursos per aturar el "xantatge" sobiranista.