Quantcast

Egipte denuncia falta de col·laboració d'altres països en l'accident d'avió a Sinaí

En una roda de premsa al Caire, Shukri va dir que esperaven que aquests països els haguessin proporcionat " detalls " i aquestes informacions " tècniques ", que apunten a l'explosió d'una bomba en l'Airbus A-321, en comptes de que fossin publicades " en els mitjans de comunicació de forma general ".

" Les informacions que escoltem fins al moment no van ser comunicades als serveis de seguretat egipcis ", ha subratllat el ministre en una compareixença amb el seu homòleg hongarès, Peter Szijjarto.

El cap de la diplomàcia egípcia ha criticat també que el seu país " no va trobar la col·laboració esperada per afrontar el terrorisme " per part dels països europeus.

La intel·ligència britànica va informar ahir que e ra probable que la bomba hagués estat col·locada a la bodega de l'avió, mentre que un dels investigadors va dir a la televisió pública francesa France 2 que el soroll de una explosió s'escolta clarament en les caixes negres .

Shukri va insistir que no es poden avançar teories " fins que hi hagi un informe complet que reveli la veritat" sobre la catàstrofe aèria. < / p>

Aquesta previst que avui la comissió encarregada de determinar les causes del sinistre de l'avió rus ofereixi una roda de premsa sobre les seves investigacions, en presència del ministre egipci d'Aviació Civil, Hosam Kamal.

Sobre la decisió de molts països de recomanar als seus ciutadans no viatjar a la ciutat de Sharm al Sheikh, d'on va enlairar l'avió rus, Shukri va afirmar que comprèn " la preocupació " però que aquesta és " precipitada ".

Ha remarcat que Egipte segueix" tots els criteris de seguretat "i que" ha intensificat les mesures de seguretat ", afegint que les mesures adoptades per altres països i aerolínies estrangeres contra Egipte no tenen precedent.

El president rus, Vladímir Putin , va acceptar ahir la recomanació del Servei de Seguretat de suspendre els vols a Egipte i va ordenar repatriar els seus nacionals que es troben al país, uns 80.000, una mesura adoptada també per Regne Unit.

L'avió rus es va destruir en l'aire el passat dissabte 23 minuts després de desenganxar de l'aeroport de Sharm al-Xeikh, el que va causar la mort de les 224 persones que viatjaven a bord