Quantcast

La pista de gel ja funciona a ple rendiment després de les millores energètiques i d'il·luminació

La pista del Palau de Gel de Canillo ja funciona a ple rendiment, després d'una aturada tècnica de sis setmanes (del 13 de setembre al 26 d'octubre), que ha servit per fer-hi millores molt encarades a l'estalvi energètic. El cost total de les obres ascendeix als 340.000 euros i es calcula un període d'amortització “relativament baix, principalment perquè necessitem una rendibilitat mol ràpida dins els nostres comptes d'explotació”, tal i com ha explicat el responsable del Palau de Gel i coordinador d'Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol.

Les obres, que s'han dut a terme sobretot durant aquesta aturada tècnica però que ja es van iniciar a l'estiu quan la pista de gel encara era oberta, han consistit principalment en la substitució de tot el sistema de refrigeració del gel que es produeix a la pista, per aconseguir un major estalvi energètic. També pel mateix motiu, s'ha substituït el gas que serveix per refredar el gel, per un de més sostenible, i que a més calia substituir per un tema de normativa internacional.

A banda, també s'han fet treballs de “readaptació i millora de les instal·lacions”, ha explicat Oriol. Per exemple, tota la pista funcionarà ara amb un sistema d'il·luminació de llums 'led'. A banda de suposar un estalvi, també millora la visibilitat de la instal·lació i la fa més atractiva quan es realitzen espectacles o la disco-gel. Finalment, “s'ha estat treballant en la reutilització de tota l'energia calorífica que desprenen els conversors per tal d'utilitzar-la per escalfar l'aigua de la piscina, i també l'aire”.

Tots els treballs fets, ha remarcat el responsable del Palau de Gel, “eren necessaris, no són excessivament visibles però ens donen la tranquil·litat que estem aconseguint el màxim d'estalvi energètic”.

La renovada Pista de Gel s'inaugurarà de manera oficial el proper dia 11 de novembre a les 19.30 hores, en un acte que comptarà amb l'assistència de diverses autoritats del país.