Quantcast

La nova cuina mediterrània busca en el bolet més protagonisme

La cuina mediterrània modifica els seus condiments amb el canvi de les tendències i els costums culinàries.

El xef del restaurant barceloní Contempo , Josep Jorba, ha decidit convertir bolet a l'epicentre dels seus plats elaborant variats menús a partir de l'única referència d i el bolet tan apreciada en la gastronomia autòctona.

Jorba ha destacat que la introducció n d'aquest ingredient a les receptes fa que el bon gourmet tingui davant plats c OMPLETAMENT frescos.

El xef valora amb satisfacció l'àmplia varietat de bolets que ofereix el mercat i que permet combinar o treballar per separat aquest ingredient.

El rovelló, per exemple, és una de les varietats amb més personalida d per la qual cosa resulta prescindible la seva combinació amb altres bolets.

Josep Jorba elabora els seus menús amb rovellons elaborats al forn i acompanyats únicament amb all i julivert.

En altres casos, com en els ceps o els rossinyols, els ingredients són perfectes per a acompanyar-los amb pasta o combinar- amb algun tipus de salsa.

Un exemple seria el ravioli casolà de ceps amb crema de farigola .

La llanega blanca o negra , les trompetes de la mort o les múrgules són idònies per als guisats . Josep Jorba proposa l'ou de Calaf cuinat a baixa temperatura amb papada cruixent i guisat de llenegues.

Una de les propostes més originals preparades amb bolets és unes postres d'esfera d i xocolata blanca que, posteriorment, es deshidrata amb l'objectiu d i que la seva textura sigui el més cruixent possible.

Les bolets són fonamentals en la cuina mediterrània. El seu ús està molt arrelat en cuines c om la catalana, la valenciana o la grega. A Catalunya es rebien bolets de Soria perquè allà no eren tan utilitzats.

Jorba assegura que, a poc a poc, el seu ús es va introduint a la cuina espanyola.