Quantcast

Junts pel sí emplaça la CUP a investir Artur Mas dijous vinent

El coordinador general de CDC, Josep Rull , ha emplaçat la CUP a l'acord per investir dijous que ve Artur Mas com a president de la Generalitat de Catalunya.

Rull ha avançat que el guió del que passarà la setmana vinent està ja escrit. Dilluns els 72 diputats secessionistes aprovaran la moció independentista; dimarts els vots de la CUP negaran la investidura a Artur Mas i dimecres el govern d'Espanya recorrerà davant del Tribunal Constitucional la resolució d'inici del procés constituent de l'Estat català.

Per aquest motiu, Rull advoca perquè en la segona votació de dijous la CUP doni el vistiplau a la investidura d'Artur Mas com a president. El dirigent convergent ho justifica adduint que Catalunya necessita un executiu fort per aguantar les envestides de l'Estat contra el procés sobiranista.

Per a la candidatura de Junts pel sí és innegociable que Artur Mas lideri aquest procés.

Mentrestant, els dirigents de Junts pel sí creuen que podrien arribar a acords amb Catalunya Sí que és Pot. La coalició secessionista donarà suport a la resolució de Catalunya Sí que és Pot que valor a la necessitat de convocar un referèndum vinculant per desbloquejar , d'una vegada per totes, el conflicte català. < / p>

Si bé, ara mateix, a escasses setmanes de les eleccions legislatives la coalició d'esquerres no avalarà el procés cap a la independència, des Junts pel sí es confia que, amb l'arribada de l'any nou, aquesta formació < strong> s'acosti a la resolució independentista.

De fet , cinc dels diputats de Catalunya Sí que és Pot ja votaro na favor de la presidència de Carme Forcadell al Parlament de Catalunya.

Forcadell ha tancat avui la ronda de converses amb els caps dels grups parlamentaris i ja sap de la intenció de cada un d'ells per el debat d'investidura que s'inicia dilluns que ve.