Quantcast

Els Pallars, 6 de novembre 2015: EL FILM 10.000 KM ESTRENA EL CIRCUIT DE CINEMA CATALÀ

La pel·lícula 10.000 km, dirigida per Carlos Marquès, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida al Circuit de cinema català que ha començat a l’Espai cultural La Lira de Tremp. Una iniciativa promoguda per l’Acadèmia de cinema català i l’SGAE amb la finalitat de posar en valor i impulsar els autors i el cinema català arreu del territori.

10.000 km va ser una de les pel·lícules que més guardons va recollir en la setena gala de premis Gaudí i també descata el premi Goya al millor director novell. Un film que tracta la relació de parella a distància durant un temps, concretament entre Barcelona i Los Ángeles. Una situació força habitual avui en dia.

A banda de la visualització del film, aquesta iniciativa complementa la sessió amb una xerrada-col·loqui amb actors, directors o guionistes de la pel·lícula. En aquesta edició s’ha comptat amb el director Carlos Marqués-Marcet i, durant la trobada amb el públic, els espectadors han elogiat el seu treball i el projecte de l’Acadèmia i l’SGAE.

Tremp des de fa 4 anys disposa d’una nova sala cultural, La Lira, on el cinema és una de les seves grans apostes. Les seves projeccions periòdiques apleguen un gran nombre de públic i la idea de l’ajuntament és poder ser un cinema de referència a l’àmbit del Pirineu.

Precisament, aquesta projecció del Circuit de cinema català ha estat la carta de presentació d’una iniciativa de l’Associació de cinema Mostremp, que oferirà sessions cada primer dijous de mes.

El Circuit de cinema català s’allarga fins al 27 de desembre i passa per 15 sales del territori català on ofereix projeccions de diferents films rodats a Catalunya a preu reduït, ja que l’SGAE paga el 50% del valor de l’entrada.

Parlen al vídeo: CARLOS MARQUÉS-MARCET, Director 10000km – MARIA CARRETERO, Espectadora – JAUME SOLÉ, Espectador – ANNA RITZ, Regidora promoció econòmica – LLUÍS ROY, President Associació Mostremp