Quantcast

Pedro Sánchez (PSOE) podría derogar toda la reforma laboral del PP si gana las elecciones

A Susana Díez, presidenta d'Andalusia i líder del PSOE en aquella comunitat no li agradava gens la reforma laboral de Mariano Rajoy. I ho va fer saber. I amb ella hi havia la major part dels barons de pes el partit. Per això, com assegura el diari El Mundo, Pedro Sánchez cediria a les pressió i derogaria tota la reforma laboral en cas de poder formar govern després de les eleccions de desembre.

El líder del PSOE ha optat per la 'derogació total' del nou marc laboral del PP i així s'inclourà, com a promesa electoral en el programa amb què concorrerà al 20-D. Pel que sembla, les pressions d'algunes influents federacions socialistes , començant per l'andalusa, al costat de Esquerra Socialista i Joventuts, haurien aconseguit arrencar aquesta derogació total de la reforma popular en comptar dels desitjos de Jordi Sevilla, el assessor econòmic de Sánchez, que recolzava la idea de derogar només la part més 'antisocial' de la mateixa.

D'aquesta manera, ja s'han polit alguns aspectes del programa econòmic del PSOE respecte al marc laboral i el nou text ja hauria rebut el vistiplau definitiu de Pedro Sánchez.

< p> Aquest mateix matí, Pedro Sánchez es reunirà amb els secretaris generals d'UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo. En aquesta trobada, tots donen per fet que els plantejarà la redacció definitiva de l'esmena contra la reforma. Si aconsegueix el seu suport, el líder del PSOE ho anunciarà posteriorment als periodistes, assegura el diari El Mundo.