Quantcast

AMPLIACIÓ:L'Estat començarà a rebre refugiats eritreus i siris aquest diumenge

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest divendres que l'Estat començarà a rebre refugiats procedent de zones de conflicte el pròxim diumenge. Serà un primer vol procedent d'Itàlia amb 19 eritrus i siris que es farà efectiu després que l'executiu espanyol hagi acordat el trasllat amb les autoritats d'aquest país. Amb tot, la vicepresidenta del govern espanyol ha assegurat que el procés es troba encara en els processos de documentació i organització del viatge en col·laboració del govern italià i diverses organitzacions internacionals. L'Executiu espanyol es va comprometre amb la Comissió Europea a acollir 15.000 dels 120.000 refugiats que els estats membres preveuen rebre en els pròxims mesos procedents d'Itàlia, Grècia i Hungria.

Sáenz de Santamaría ho ha aclarit la destinació d'aquestes persones un cop siguin a l'Estat. Segons ha explicat, en aquests moments el govern espanyol està parlant amb les comunitats autònomes i les ONG per veure quins centres són els que s'adeqüen millor a les seves necessitats. Ha explicat que per les dades de què disposa la majoria són dones i ha recordat que tenen necessitats específiques. La vicepresidenta ha assegurat a més que aquesta és una «experiència pilot» i el Ministeri d'Educació «està treballant en els seus perfils».