Quantcast

El PP augmenta el seu avantatge amb el PSOE i Ciutadans avança a Podem, segons el CIS

Si se celebressin eleccions a dia d'avui, el Partit Popular guanyaria els comicis del 20-D amb un 29,1% dels vots, augmentant la seva distància amb el PSOE a 3,8 punts , tot i que els socialistes incrementen la seva estimació de vot fins 25,3 per cent, mentre que Ciutadans se situa ja com a tercera força política per davant de Podem, segons afirma l'últim baròmetre del CIS del mes d'octubre.

Segons les dades de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques d'octubre, coneguda a mes i mig de la 20D, el partit d'Albert Rivera obtindria un 14,7 per cent dels vots -3,6 punts més que al CIS del mes de juliol-, mentre que Podem cau 4,9 punts i passa del 15,7 al 10,8.

L'enquesta va ser elaborada entre l'1 i el 12 d'octubre, pocs dies després de les eleccions catalanes però abans de la ronda de contactes oberta pel president del Govern, Mariano Rajoy, amb les forces polítiques davant el desafiament independentista.

Quant a la intenció de vot, el PSOE seria, en canvi, el partit més triat pels espanyols (16,6%) , seguit del PP (15%), Ciutadans (11 %) i Podem (8,8%).

Per la seva banda, segons el CIS el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, obté una nota de 3,84 punts, i treu un avantatge d'una mica més d'un al president del Govern, Mariano Rajoy (2 , 82), en la valoració de líders polítics que reflecteix el baròmetre del CIS corresponent al mes d'octubre.

Queden exclosos de la valoració del CIS els líders de Podem, Pablo Iglesias; Ciutadans, Albert Rivera ; i UPyD, Andrés Herzog, per no ser portaveus parlamentaris.

Sánchez ha aconseguit exactament la mateixa puntuació que en el sondeig anterior, de juliol, mentre que el cap de l'Executiu ha remuntat 0,2 dècimes, ja que tenia una nota de 2,6.

En ser preguntats per l'actuació dels diferents ministres del Govern, els enquestats suspenen a tots i cada un d'ells, sent Margallo, titular de la cartera de exteriors, el que millor nota rep (3,52).